BLOG...

april 2019

Ik had eigenlijk helemaal geen fatsoenlijke foto’s van m’n moeder en haar partner.

De foto’s die ik van hun heb zijn gemaakt op verjaardagen of andere speciale gelegenheden en zijn niet meer dan kiekjes, waar zij meestal niet op z’n voordeligst op staan.

M’n moeder is op dit moment bijna 72 jaar en dus niet van de selfie-generatie waardoor er weinig beeldmateriaal is.

Ik heb wel eens geprobeerd om foto’s van haar te maken maar op het moment dat ik vraag om naar de camera te kijken krijgt haar gezicht harde trekken, een geforceerde glimlach en een onechte blik.

Omdat ik ook eens mooie foto’s van haar wil hebben, heb ik gevraagd of zij met haar partner wilde poseren tijdens zonsondergang.

Zij stonden niet te juichen bij het idee, maar omdat ik mijn lens eens wilde uitproberen tijdens ‘t gouden uurtje gingen zij akkoord met een fotoshoot.

Om te voorkomen dat de ijzige blik weer tevoorschijn kwam heb ik mijn moeder en haar partner kleine opdrachtjes en spelletjes laten doen waardoor er een gemakkelijke sfeer ontstond en beiden nauwelijks meer bewust waren vd camera.

Zoals ik al hoopte kwamen er beelden uit waar ik mijn moeder in herkende. Beelden van een zelfbewuste vrouw met een echte lach in contact met haar partner. De foto’s geven niet alleen een beeld van hoe zij eruit ziet, maar ook wie zij is.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en ook niet onbelangrijk: zij is zelf ook erg blij met de beelden en vond het op zo'n manier best wel leuk om te doen...

x Esther 


april 2019

In april ging dit stel trouwen. Dit deden zij in besloten kring zodat zij het trouwfeest kunnen combineren met het kraamfeest. De ouders van dit koppel wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan en hadden een uitgebreide lunch met familie georganiseerd en en s'avonds een overnachting in 't Sanadome hotel besproken.

Al met al hadden wij krap een uurtje rond 17u om het bos in te gaan en nog wat foto's te maken.

Deze shoot hield het midden tussen een huwelijk, love-shoot met een vleugje zwangerschap.

Het was een fantastisch zonnige dag en de foto's hebben wij een beetje een ongeposeerd karakter gegeven..

Ik wens jullie veel geluk met jullie huwelijk en tot gauw wanneer de baby geboren is....

x Esther 


maart 2019

Een zwangerschap is een bijzondere tijd....Eind maart mocht ik deze prachtige buik vastleggen.

Persoonlijk vind ik vrouwen die in verwachting zijn vaak mooi omdat zij een bepaalde mystiek over zich heen hebben door die dikke buik.  

Deze shoot is gewoon in thuis gemaakt, in de slaapkamer met natuurlijk licht en wat hulp van het reflectiescherm. Het tegenlicht accentueert de mysieke, bijna romantische sfeer...

x Esther 


maart 2019

Via instagram kreeg ik in november vorig jaar al een reactie of ik binnenkort wilde komen, hahaha Ik snapte de hint meteen en vond het natuurlijk superleuk.

Lekker ongedwongen vooral foto's met zijn twee grote broers was de opdracht. 

Nou, dit was niet moeilijk, want zijn broers waren trots op hun nieuwe broertje en werkten supergoed mee.

Het is een prachtig jongensgezin en ik vond het leuk om de beide broers weer te zien met hun nieuwe kleine broertje...

Ik wens jullie heel veel geluk met zijn vijf-jes, maar dat zal zeker lukken....


x Esther


December 2018

Begin december kreeg ik een verzoek via de mail voor een newbornshoot van een meisje die op dat moment een week oud was. Ondanks de drukke maand had ik nog een ochtend beschikbaar en na een telefonische kennismaking kwam ik bij het gezin met een auto vol met spullen. 

Vaak kom ik eerst bij mijn klanten langs om kennis te maken en de ruimte te bekijken. Hoe is het licht? Wat is het voor gezin en waar gaan wij de sessie doen? De moeder had mij een foto van de woonkamer gestuurd en op de plek waar de eettafel staat leek haar de beste plek. Vaak moeten er wat meubels verschoven worden, maar dat was geen probleem. De openslaande deuren lagen op het zuiden en dat betekent mooi licht. Het was een druilerige dag, precies goed voor foto's met natuurlijk licht.

Het meisje heeft nog een grote broer van 4 jaar en vaak zijn de broers of zussen tegen de tijd dat ik kom alle belangstelling rondom hun baby-zusje of broertje meer dan zat en vinden zij het helemaal niet leuk om samen op de foto te gaan. Maar zoals de moeder al "beloofd" had vond dit jongetje het superleuk om op de foto te gaan en was hij alleen maar erg trots op zijn lieve zusje.....De hele sessie gaf deze dame nauwelijks een "kik" en na een voeding viel zij lekker in slaap. 

Deze shoot is een combinatie tussen life-style en geposeerde foto's....De life-style foto's zijn meer gericht op de connectie binnen het gezin  en een document voor later omdat ik gebruik maak van de huiselijke omgeving in plaats van alle foto's te richten op de newborn. Over 10 jaar zie je ook op de achtergrond een beetje hoe het huis eruit zag en hoe vader en moeder er destijds uit zagen...leuk voor later.

x Esther Oktober 2018,

Halverwege september kwam ik voor een newbornsessie fotograferen bij een stoer jongetje van bijna twee weken oud. Moeder had een cadeaubon gekregen van collega's die een baby-shower hadden georganiseerd op de laatste werkdag voor haar verlof.

Ik werd verwelkomd door  een enthousiaste hond die de hele sessie in de buurt bleef en de kleine newborn lag heerlijk op schoot bij zijn tante die speciaal vakantie had genomen rondom de geboorte van haar neefje.

De ouders waren voorbereid en hadden de bank alvast rechtop gezet om ruimte te maken voor de grote posing-pillow (een grote poef van ongeveer een meter doorsnede) waarop de newborn lekker en veilig kan liggen. De posting-pillow is zo groot dat er er voldoende ruimte over bleef voor de hond, die daar dankbaar gebruik van maakte.

De opa van deze lieve newborn is een ajax-fan en dat was de reden dat dit jongetje met een ajax-shirt op de foto ging. De passie voor Ajax is alvast overgedragen aan de nieuwe generatie...September 2018,

Tijdens mijn vakantie kreeg ik het volgende berichtje:...;"kan jij 'n keer zonnige foto'g van m'n 3 kids maken. sowieso graag ongedwongen, buiten denk ik....als het lukt met die eppo's van mij (...smilie...)" Dit leuke gezin bestaat uit een moeder, twee (bijna-) volwassen kinderen en een meisje van 11. De vriend van de dochter was ook nog meegekomen. 

Ik had bedacht om deze shoot tijdens het gouden uurtje te doen en de "kids" hadden bedacht om allemaal een zwart t-shirt aan te doen.  Ik vind het altijd genieten om met gezinnen op pad te gaan en gewoon lekker buiten te zijn. Zeker in gezinnen met wat oudere kinderen heb je maar weinig kans om met z'n allen gewoon een keertje de natuur in te gaan door alle beslommeringen van alledag.

Dan is het een meerwaarde van zo'n fotoshoot dat het niet alleen mooie beelden oplevert, maar ook een belevenis is waar je nog lang met veel plezier op kan terugkijken. 

Er was ook nog een bijzondere reden voor deze fotoshoot omdat de oudste binnenkort drie maanden van huis zal zijn...  Eigenlijk is het maken van de foto's dan een soort van bijzaak geworden en ben je meer met elkaar bezig dan met de fotograaf.

x Esther 

 

 


september 2018,

Bijna twee weken geleden mocht ik newbornfoto's maken bij een mooi, lief meisje van precies een week oud.

Het was de laatste dag dat de kraamverzogster bij dit gezin was en wij hadden bewust de afspraak zo gepland zodat zij er nog bij kon zijn. Dit meisje heeft ook een grote broer die net een paar dagen 2 jaar was. Wat is hij trots op zijn zusje, hij hielp tijdens de shoot zelfs met het flesje vasthouden..

Dit meiske was zo lekker ontspannen! Zij gaf geen kik en liet zich alles gewoon welgevallen..In de slaapkamer van papa en mama was mooi licht en dus lag zij lekker op het grote bed...

De newbornshoots "lifestyle" zijn zo ontzettend leuk om te doen, fijn in je eigen thuis, zonder druk en lekker ontspannen...


 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram