eat-sleep-click-repeat, 

BLOG...

Oktober 2018,

Halverwege september kwam ik voor een newbornsessie fotograferen bij een stoer jongetje van bijna twee weken oud. Moeder had een cadeaubon gekregen van collega's die een baby-shower hadden georganiseerd op de laatste werkdag voor haar verlof.

Ik werd verwelkomd door  een enthousiaste hond die de hele sessie in de buurt bleef en de kleine newborn lag heerlijk op schoot bij zijn tante die speciaal vakantie had genomen rondom de geboorte van haar neefje.

De ouders waren voorbereid en hadden de bank alvast rechtop gezet om ruimte te maken voor de grote posing-pillow (een grote poef van ongeveer een meter doorsnede) waarop de newborn lekker en veilig kan liggen. De posting-pillow is zo groot dat er er voldoende ruimte over bleef voor de hond, die daar dankbaar gebruik van maakte.

De opa van deze lieve newborn is een ajax-fan en dat was de reden dat dit jongetje met een ajax-shirt op de foto ging. De passie voor Ajax is alvast overgedragen aan de nieuwe generatie...September 2018,

Tijdens mijn vakantie kreeg ik het volgende berichtje:...;"kan jij 'n keer zonnige foto'g van m'n 3 kids maken. sowieso graag ongedwongen, buiten denk ik....als het lukt met die eppo's van mij (...smilie...)" Dit leuke gezin bestaat uit een moeder, twee (bijna-) volwassen kinderen en een meisje van 11. De vriend van de dochter was ook nog meegekomen. 

Ik had bedacht om deze shoot tijdens het gouden uurtje te doen en de "kids" hadden bedacht om allemaal een zwart t-shirt aan te doen.  Ik vind het altijd genieten om met gezinnen op pad te gaan en gewoon lekker buiten te zijn. Zeker in gezinnen met wat oudere kinderen heb je maar weinig kans om met z'n allen gewoon een keertje de natuur in te gaan door alle beslommeringen van alledag.

Dan is het een meerwaarde van zo'n fotoshoot dat het niet alleen mooie beelden oplevert, maar ook een belevenis is waar je nog lang met veel plezier op kan terugkijken. 

Er was ook nog een bijzondere reden voor deze fotoshoot omdat de oudste binnenkort drie maanden van huis zal zijn...  Eigenlijk is het maken van de foto's dan een soort van bijzaak geworden en ben je meer met elkaar bezig dan met de fotograaf.


 


september 2018,

Bijna twee weken geleden mocht ik newbornfoto's maken bij een mooi, lief meisje van precies een week oud.

Het was de laatste dag dat de kraamverzogster bij dit gezin was en wij hadden bewust de afspraak zo gepland dat zij er nog bij kon zijn. Dit meisje heeft ook een grote broer die net een paar dagen 2 jaar was. Wat is hij trots op zijn zusje, hij hielp tijdens de shoot zelfs met het flesje vasthouden..

Dit meiske was zo lekker ontspannen! Zij gaf geen kik en liet zich alles gewoon welgevallen..In de slaapkamer van papa en mama was mooi licht en dus lag zij lekker op het grote bed...

De newbornshoots "lifestyle" zijn zo ontzettend leuk om te doen, fijn in je eigen thuis, zonder druk en lekker ontspannen...